kunst, cultuur, ontmoetingen, gebeurtenissen, evenementen, ervaringen

 
Inspireren en bewegen
c_DSC4875-web-opt
30 april 2012

Burgemeester krijgt schatkaart

“Rustende Steen”, “Beweging in de ruimte”, “De As”…..  Dit zijn titels van beelden die we kunnen bewonderen in de openbare ruimte van Zwijndrecht. Samen met 11 andere beelden staan zij centraal in de nieuwe kunstroute voor kinderen: ‘De Schatkamer van Zwijndrecht’. De kaart werd gerealiseerd door het Beeldenpark Drechtoevers in samenwerking Cultuurstorm. Op donderdag 26 april nam de burgemeester van Zwijndrecht, de heer A. Scholten, de eerste routekaart in ontvangst.

‘Wij waarderen dit initiatief enorm, het geeft een nieuwe impuls aan onze zorg voor de prachtige beelden in Zwijndrecht’, aldus Scholten.

De route laat kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kennismaken met kunstwerken in de openbare ruimte.  Een vrolijke kaart die hen meeneemt langs 14 bijzondere beelden in de wijken Nederhoven en Heer Oudelands Ambacht. De kaart geeft achtergrondinformatie over de beelden en de kinderen kunnen aan de slag met vragen en opdrachten.  De routekaart krijgt ook een vervolg, we zijn alweer bezig met een nieuwe route door andere wijken in Zwijndrecht.