kunst, cultuur, ontmoetingen, gebeurtenissen, evenementen, ervaringen

 
Inspireren en bewegen
c_DSC0235-web-opt2
09 juli 2014

Zicht op Dordrecht inspireert senioren

‘Wat genieten Zwijndrechtenaren toch van een fantastisch uitzicht’, verzucht een deelnemer aan de workshop landschapschilderen ‘Gezicht op Dordrecht’.

Op maandag 7 juli traden senioren uit de flats Zonnestein en Eemstein in Zwijndrecht in de voetsporen van oude meesters als Jan van Goyen en Aelbert Cuyp. Ook deze schilders werden geïnspireerd door de oude huizen, Grote Kerk, langsvarende schepen en prachtige luchten die het uitzicht op Dordrecht zo bijzonder maken. De senioren waren uitgenodigd door Cultuurstorm. De inspiratie van eigenaren Heidi en Sandra van der Woude was de tentoonstelling ‘Gezicht op Dordrecht’ van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Langs de waterkant in Papendrecht waren frames geplaatst die het uitzicht markeerden van beroemde schilders.Voorafgaand aan de workshop vertelde een rondleider van de Vrienden van het Beeldenpark meer over het park en enkele beelden. Na een toelichting van Cultuurstorm op het werk van oude meesters en de diverse schilderstechnieken gingen de deelnemers zelf aan de slag. Schort voor, palet in de hand en de inspiratie de vrije loop. Vier deelnemers schilderen al eerder, voor de anderen was het een eerste kennismaking. En met verrassende resultaten. Deze resultaten zijn vanaf 14 juli een week lang te zien in de Rob Sterkenzaal, Eemstein 1A in Zwijndrecht.De workshop wordt in september nogmaals georganiseerd, ditmaal voor bewoners van de Pruylenborg in Zwijndrecht.

In 2015 zijn drie miljoen Nederlanders 65 jaar of ouder. Zij hebben veelal tijd en behoefte om aan kunst en cultuur deel te nemen. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst streeft naar een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+), stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tussen de domeinen welzijn, zorg en kunst. Meer informatie op langlevekunst.nl